MÁRTON NAPI ÚJBORÁLDÁS
2016-11-02

 A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete november 12-én (szombaton) 15 órakor immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg hagyományos Márton-napi ökumenikus újboráldását. A program 15 órakor kezdődik a paksi szőlészek és borászok zászlajának ünnepélyes bevonulásával, majd a köszöntők és a megáldott újbor csapra verését követően az újbor kóstolás mellett a Paksi Városi Vegyeskar és a Bartina Zenekar mûsorát élvezhetik a bortermelő, borkedvelő paksi lakosok. Az újboráldásra minden bortermelő elviheti saját, nevével ellátott palackba töltött, 2016-os évjáratú borát, amelyet az ünnepség után haza is vihet. A helyszín a Sárgödör téren felállított nagysátor lesz.

IX. Országos Sillerfesztivál ereménye
2016-06-07

A IX. Országos Sillerfesztivál ereménye

 

IX. Országos sillerfesztivál program
2016-05-25

Paks Város Önkormányzata és a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete kilencedik  alkalommal rendezi meg az Országos Sillerfesztivált.

Az elmúlt évek hagyományait követve a fesztivál első napján kerül megrendezésre a siller borok versenye, ahol szakmai értékelés dönti el a nevezett borok minőségét. A szakmai zsûri tagjai elismert borbírók, akik szakértelmükkel biztosítják a rendezvény színvonalas lebonyolítását, a beérkezett borminták értékelését. Mindemellett a kétnapos fesztivál borversenyét színes kulturális program kíséri idén is.

A IX. Országos sillerfesztivál programja

 

 

Rendhagyó Borverseny
2016-03-30

A Paks Sárgödörtéri Présháztulajdonosok Egyesülete szeretettel meghív minden

szőlő-, bortermelő és érdeklődő paksi lakost

2016. április 09-én (szombaton) 1500 órakor

a Sárgödör téri Fabro Pincében megrendezendő

Rendhagyó Borverseny

nyitott rendezvényére

 

Tudnivalók a borversennyel kapcsolatban

Nevezni is kívánóknak,

a borversenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

Fehérbor, Vörösbor, Rose ill. Sillerbor, Óbor

Minden mintából 2 palackot kell leadni.

A minta leadás helye: 2016. április 05-től 07-ig (keddtől-csütörtökig)

15 és 18 óra között
Kovács Mihály présházában (Sárgödör tér 50.)

A mintákhoz üvegeket és dugókat ugyanitt lehet felvenni!

Nevezési díj: minden résztvevőnek 500.-Ft/minta

Vacsorajegy: 1000 Ft (hidegtál)

 

Vendég részvételi jegy: 2500 Ft (borkóstolás + vacsora)

Kérjük, hogy a várható nagy érdeklődés miatt részvételi szándékát mindenki előre jelezze és a vacsorához bicskát hozzon magával!

Információk, kapcsolattartók, előzetes jelentkezés:

Kovács Mihály tel.: +3620/3164221

Polgár Zoltán tel.:  +3620/9108601

Az Egyesület Elnöksége

 

A bornak szent Márton a bírája
2015-12-07

A bornak szent Márton a bírája – tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor. Persze csak a boráldás után! A borszentelésnek komoly múltja, hagyománya van Pakson, hajdanán a Márton-napi borból minden hordóba öntöttek egy kevéskét ezen a tájon is, hogy meg ne romoljon. Hogy a gazdák idén követték-e a kalendárium útmutatását, arról nincs információnk, az viszont biztos, hogy a Paksi Sárgödör téren az újbor mindenkinek ízlett, a libamájpástétom után pedig még az is megnyalta az ujját, aki késsel, villával evett! A rendezvényen az ökumenikus boráldás, az eszem-iszom és a szórakoztató programok mellett ez évi termésről is szó volt, ami kiválónak ígérkezik, úgyhogy volt mire koccintani a gazdáknak és a vendégeknek egyaránt.

Siller fesztivál 2015 eredmények
2015-06-10

A Siller fesztivál eredményei letölthetőek az alábbi címen: 

Kattintson a letöltéshez

Rekord, rekord hátán Siller fesztiválon!
2015-06-09

Minden eddigi rekordot megdöntött az idei Országos Siller Fesztivál. Öt ország 53 település 147 nevezőjének 209 borát 61 bíró minősítette a Sárgödör téren. A 209 borból 25 aranyérem született, a nagyaranyat, megismételve tavalyi sikerét, ismét Tomolik János bölcskei borász vitte haza. A legjobb paksi sillernek járó díjat, egyben az aranyérmet Kovács Sándor pincészete, a Fabro Pince szerezte meg.  A borbírálat után, a baráti beszélgetésekhez a Szaggató zenekar szolgáltatot zenét, ezt követően a Kárikittyom Anticeleb Orchestra zenés mûsorát láthatta a negyérdemû. A nap a Balkán Fanatik nagysikerû koncertjével zárult.  Szombaton, a sillerhez illő ételek főzőversenyén a résztvevők számában is rekord született, 35 csapat készített a siller borokhoz illő ételeket. A nap fénypontja a siller borok kóstolója volt idén is. A kilátogatók ezen a délutánon 100 féle sillerrel koccinthattak. Mindeközben a színpadon fellépett a Vetővirág Népzenei Együttes, a Tekerős Barátok, a Pro Artis Wind Band fúvószenekar, valamint a Tûzvirág Táncegyüttes. 

 

VIII. Országos Siller fesztivál
2015-05-14

Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Pakson az Országos Siller fesztivál a Sárgödör téri pincefaluban. A június 5-6-án tartandó eseményen a silleré és a gasztronómiáé a főszerep.

PROGRAM:

2015. június 5. péntek

9.00 Megnyitó: (közremûködők: polgármester, Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesület elnöke, alelnöke, titkára, szakmai védnök)

reggeli: sült hal, savanyúság, kenyér, szóda, bor

9.00-12.00 borbírálat (addig városi program a borbírák feleségeinek, igény esetén az újságíróknak)

13.00 ebéd: halászlé házi metélttel, kenyér, házi rétes, bor, szóda

14.00-17.00 pincemuzsika, baráti beszélgetésekhez zenét szolgáltat a Szaggató zenekar

17.00 Csurgó zenekar

19.00 Balkan Fanatik koncert

2015. június 6. szombat

9.00-9.30 nevezés a sillerhez illő ételek főzőversenyére

9.30 Főzőverseny

12.00-13.00 ételleadás

14.00 Főzőverseny eredményhirdetése

9.00-től gyerekprogramok

15.00 borverseny eredményhirdetése

16.00-18.00 érmes borok kóstolója

19.00 Tûzvirág táncegyüttes mûsora

21.00 Bál

 Kérjük a tagokat és az aktivistákat, hogy segítség a rendezvény lebonyolítását!

 Üdvözlettel:

Az Egyesület Elnöksége nevében

Polgár Zoltán tel.:  +3620/9108601

Kovács Mihály tel.: +3620/3164221

Éves Rendes Közgyûlés
2015-04-20

A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete 2015. április 24-én (pénteken) 17.30 órától tartja Éves Rendes Közgyûlését

 A közgyûlés helye: Sárgödör tér 43. (Veres Zoltán présháza)

A közgyûlés határozatképtelenség esetén a 2015.április 24-én 18.00-tól megismétlésre kerül, amely már a résztvevők számától függetlenül is határozatképes és jogszerûen döntést hozhat jelen meghívóban foglalt napirend pontokról.

Napirendi pontok:

1. Beszámoló az Egyesület 2014. évi munkájáról

2. Beszámoló az Egyesület gazdasági helyzetéről

3. Éves tagdíj befizetések

4. Egyebek.

Paks, 2015. április 13.

Az Egyesület

 

XIV. Rendhagyó Borverseny
2015-03-30

Közel 150 borminta érkezett a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok által jegyzett, több éves hagyományra visszatekintő, Rendhagyó Borversenyre. A Fabro pincében tartott nyitott rendezvényen bárki részt vehetett, nem csak vendégként, de borbírálóként is, igény szerint hivatásos borbíró segédletével. A megmérettetésen 47 arany, 41 ezüst, 36 bronzérem született, oklevelet 16 bor kapott. Nagy arany minősítést négy pince, hat bora érdemelt ki! Szedmák István két 2012-es borral, egy Dorottya Cuvée-vel és egy Kékfrankossal, a Fabro pince egy 2011-es Merlot-val valamint egy 2012-es Cabernet Sauvignon-al lett a legjobbak között is a legjobb. Rajtuk kívül Kovács Mihály 2013-es Kékfrankosa és Fritz János 2013-as Cabernet Sauvignon Barrikque-ja kapta meg a nagy arany minősítést!

A rendezvény évről évre sikeresebb, ez nem csak a borminták eredményein mutatkozik meg, hanem a kilátogató közönség számán is. Az érdeklődők egyre többen vannak, ennek köszönhetően idén már pincét kellett nyitni a ’kiszorultak’ számára. Aki ez idő tájt a pincesor környékén sétált örömmel konstatálhatta, hogy mind a Fabro, mind a Kovács pincében remek volt a hangulat!

Egyre népszerûbb a borünnep
2014-11-20

Ugyan az idei borok nem a legjobb évjáratok számát fogják szaporítani, az immár tizenkettedik ökumenikus újboráldást mindenképpen az egyik legsikeresebbként jegyezhetik a sorban. Az eltelt több mint egy évtizedben a program egyre látogatottabbá vált és ezúttal sem volt ez másként – a nagytéren felállított sátorban ülõhely sem maradt, aki lecsúszott az esemény megnyitójáról, már csak lábujjhegyen pipiskedve kereshette a szabadon maradt ülõhelyeket. Az újborok megáldásán Polgár Zoltán köszöntötte a vendégeket, miután bevitték a színpadra a szõlészek és borászok összetartozását jelképezõ zászlót. A Roger Schilling Fúvószenekar csalogatója után az újborokat Szabó Vilmos Béla evangélikus esperes, Csõsz István katolikus plébános és Simon István dunaföldvári református lelkész áldották meg. Mire csapra verték a színpad díszes hordóit, amelyek Hirczi Ferenc fehér, Mayer István vörösborát és Polgár Zoltán sillerét rejtették, az összegyûlt vendégsereg elõtt is finomságokkal teltek meg az asztalok.

Az, hogy telt háznak zenélt a Bartina és ennyi ember kóstolta az alkalomra készített libamájpástétomot és a paksi újborokat, az annak is köszönhetõ, hogy egyre jobb híre van a pincefalunak, a paksi boroknak. Elmondható, hogy ebben az évben minden Sárgödör téri rendezvény kiemelkedõ érdeklõdésnek örvendett – mondta el Kovács Mihály fõszervezõ, aki az egész este szorgosan serénykedõ aktivistáknak is köszönetet mondott. A Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének rendezvényén Süli János polgármester a térrel kapcsolatos további tervekrõl is beszélt. A fontos feladatok között említette a pincefaluba tervezett labor felépítését, egy fedett színpad létrehozását és a borfogyasztás kultúrájának további erõsítését. A borünnepre felajánlást is kapott a civilszervezet, Siklósi Mátyás kádár például új hordót készített a boráldásra. /Paksi Hirnök/

Matus Dóra

Rendkívüli Közgyûlés
2014-11-20

Tisztelt Tagjaink!

A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete 2014. július 25-én (pénteken)  18.30 órától tartja Rendkívüli Közgyûlését. A közgyûlés helye: Polgár présház. A közgyûlés határozatképtelenség esetén a 2014.július 25-én 19.00-tól megismétlésre kerül, amely már a résztvevõk számától függetlenül is határozatképes és jogszerûen döntést hozhat jelen meghívóban foglalt napirend pontokról. 

Napirendi pontok: 

 1. Alapszabály módosítása a Cégbíróság elvárásai alapján 
 2. Egyebek  
XII. ökumenikus MÁRTON NAPI ÚJBORÁLDÁS.
2014-10-31

A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete és Paks Város Önkormányzata XII. alkalommal rendezi meg ökumenikus Márton napi Újboráldását!

2014. november 08-án szombaton, 15:30-tól a Sárgödör téren felállított sátorban, a  Roger Schilling Fúvószenekar csalogatójával indul a program.

16.00 –tól Köszöntõt mond Leber Ferenc, a Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének elnöke, illetve Süli János, Paks város polgármestere.

Újboráldást és a kóstolást követõen a Bartina zenekar mûsorát láthatja a nagyérdemû.

A boráldásra a termelõk, névvel ellátott üvegpalackban elhozhatják 2014-es évjáratú boraikat, amit az áldás után haza vihetnek.

Kenyér-, hal- és borünnep
2014-08-31

Kenyér-, hal- és borünnep

2014.09.05.

 

 17.00

Térzene az Erzsébet Nagy Szálloda elõtt

A Roger Schilling Zenekar közremûködésével

18.00

Fáklyás felvonulás a Sárgödör térig

            Közremûködik a Csurgó zenekar és a Bartina Néptáncegyüttes táncosai

 

 

Sárgödör tér

17:00

Nevezés halételek fõzõversenyére és a fõzõhelyek szépségversenyére

18:30

A fõzõverseny ételmintáinak leadása

19:00-19:45

A Szaggató zenekar mûsora

20:00

A Bartina Néptáncegyüttes fellépése

20:45

Fõzõverseny eredményhirdetése

21:30

Ferenczi György és a Rackajam koncertje

22:30

Zene és táncos mulatság

Kísérõ programok:  

 • borkóstolás paksi borászok boraiból

 • a Reform Fõzõklub paksi pampuskájának kóstolása

 • Konzervgyári Nyugdíjasok lekváros palacsintájának kóstolása

 • kenyérlángos, kecskesajt, kürtöskalács árusítása a helyszínen

 • Rideg pálinka

Szom

Rekordszámú nevezett minta a VII. Sillerfesztiválon
2014-06-16

Ismét megrendezésre került a Sillerfesztivál Pakson. Immár a 7. alkalommal gyûltek össze a neves borbírók határon innen és túl, hogy megtalálják a legjobb sillerborokat. Rekord számú nevezés érkezett, a külföldi nedûk pedig nemzetközivé tették a mezõnyt!

 142 nevezõtõl összesen 189 borminta került a poharakba, négy ország 43 településérõl. A bírálat hét bizottságban a hagyományos húsz pontos rendszerben történt. Idén is megkóstolhatták a nevezett bormintákat a rendezvényre látogatók, emellett az idei esztendõ újdonságaként nem csak a nyitott pincékben kínálták boraikat a paksi gazdák, hanem a sátor mellett felállított faházakban is. A borok mellett házi készítésû sajtok, kemencés lángos, kürtös kalács közül válogathattak azok, aki a borok kóstolása közben megéheztek, és egy újdonság, a paksi pampuska is ott sorakozott a gasztronómiai kínálatban. A fellépõk között a Tornyosi tambura és a Szaggató zenekar, majd a Tûzvirág Táncegyüttes szórakoztatta a közönséget, este pedig a Tuki Trió húzta a talpalávalót.

 Hajdú János polgármester megnyitójában méltatta az ötletgazdát, s a szervezõket, amiért „ilyen lelkesen gondozzák ezt a hagyományt”. Azt is mondta, hogy bízik abban, hogy jó sillereket kóstolhatnak, s köztük lesznek jó paksi sillerek is. Nem kellett csalatkoznia, mint ahogy az erre az alkalomra összesereglett szaktekintélyeknek sem. Négy ország majd’ félszáz településérõl, 142 termelõtõl kerültek minták a zsûri asztalára. 189 tételbõl 28 arany, 61 ezüst, 67 bronzérmet kapott, 32-öt oklevéllel jutalmazott a zsûri.

A nagy aranyat Tomolik János bölcskei borász nyerte el immár másodízben. A legmagasabb pontszámot a Fabro Pincészet bora kapta, így a várt paksi siker is megszületett.  A fõbíró, dr. Janky Ferenc, a Corvinus Egyetem borászati tanszékének helyettes vezetõje elmondta, a hagyományos paksi siller kék és fehér szõlõ összeszüretelésébõl készül, jellemzõje a bársonyosság és a selymesség.  

Letölthetõ a Sillerfesztivál eredménye.

VII. Országos Sillerfesztivál 2014.05.30.
2014-05-21

Paks Város Önkormányzata és a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete hetedik alkalommal rendezi meg az Országos Sillerfesztivált.

Május 30-án az elmúlt évek hagyományait követve kerül megrendezésre a siller borok versenye, ahol szakmai értékelés dönti el a nevezett borok minõségét.

A szakmai zsûri tagjai elismert borbírók, akik szakértelmükkel biztosítják a rendezvény színvonalas lebonyolítását, a beérkezett borminták értékelését.

Sillerfesztivál programja:

Délelõtt:

09h00-13h00: borverseny

Délután:

14h00-17h00: a baráti beszélgetések mellé zenét szolgáltat a Szaggató Zenekar

17h00: eredményhirdetés

17h00-19h00: érmes borok kóstolója

17h00: „nyitott pincék” új formákban: a paksi borászok kitelepülése faházakban

17h00: A Paksi Reform Fõzõklub pampuska kóstolója

17h30: Tornyosi Tambura Zenekar fellépése

18h00: Szaggató Zenekar

19h00: Tûzvirág táncegyüttes

20h00: Tuki Trió zenekar-élõ zene a jó hangulat mellé

Vendéglátósok a téren: kemencés lángos, kürtös kalács

 

Sikeres közgyûlés, hangulatos bormustra
2014-05-17

Több mint negyven egyesületi tag, valamint egy szaktekintély, Lapid László részvételével zajlott a Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesületének bormustrával egybekötött közgyûlése.
Leber Ferenc elnök ismertette az elmúlt évi eredményeket és a sillerfesztivállal kapcsolatos tudnivalókat majd a közhasznú szervezetekre vonatkozó jogszabály változások kerültek napirendre.  A közgyûlés után a Polgár Présházban harmadik alkalommal rendezték meg a Sárgödör téri bormustrát, amelyre fehér és vörös fajtaborokat nevezhettek (pl. Olaszrizling, Rizlingszilváni, Chardony, Ezeréves Magyarország Emlékére, Sárga Muskotály, Szlanka, Merlot, Kékfrankos, Cabernet Savignon, Oportó, Kadarka, Zweigelt, Othelló stb.) a borosgazdák. A kóstolás és az azt kísérõ eszmecsere Kovács Mihály fõpohárnokhoz rátermettségének és a finom boroknak köszönhetõen rendkívül jó hangulatban és szellemiségben zajlott. A jeligével ellátott tételeket önkéntes alapon, illetve szakavatott borász közremûködésével bírálhatták a résztvevõk, hogy az észrevételekbõl a jelenlévõk és a bor készítõje is egyaránt okulhasson. A találkozó hidegtálas vacsorával ért véget.
Éves Rendes Közgyûlés
2014-05-03

A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete 

2014. május 10-én (szombaton) 17.30 órától tartja

Éves Rendes Közgyûlését 

A közgyûlés helye: Polgár présház 

A közgyûlés határozatképtelenség esetén a 2014.május 10-én 18.00-tól megismétlésre kerül, amely már a résztvevõk számától függetlenül is határozatképes és jogszerûen döntést hozhat jelen meghívóban foglalt napirend pontokról.

 Napirendi pontok:

 1. Beszámoló az Egyesület 2013. évi munkájáról
 2. Beszámoló az Egyesület gazdasági helyzetérõl
 3. Éves tagdíj befizetések
 4. Egyebek.

  


2014-04-17

Jobbnál jobb borok az asztalon..

Hat bizottság több mint százötven mintát, bírálva tartották meg  április 5-én a Sárgödör téri Fabro Pincészetben az Egyesület 13. rendhagyó borversenyét. A nyitott eseményen bárki részt vehetett nem csak borait megméretvén, hanem a bírák szerepébe bújva is, ugyanis a hivatásos ítészek mellett laikus borkedvelõk is értékelhették a borokat. A bírálok egyöntetû vélemény alapján, a paksi borok sokat fejlõdtek, így egyre jobb eredményeket tudnak felmutatni a bortermelõk.

Márton napi összefoglaló
2013-11-17

Régi mondás szerint a bornak szent Márton a bírája, tehát ezen a napon kell az újbort megkóstolni. Sõt, minél többet iszunk, annál több erõt és egészséget szívunk magukba. Azt is mondják, hogy aki spicces lesz a bortól Márton-napján, az a következõ évben megmenekül a gyomorfájástól és a fejfájástól.

Nos, november 9-én a Paksi Sárgödör Téren alkalma nyílt mindenkinek megkóstolni az újbort, ha másért nem, hát azért, hogy jövõre elkerülje a betegség… A kora délután kezdõdõ rendezvény ünnepélyes megnyitója után a történelmi egyházak képviselõi megáldották az újbort, csapra verték a hordókat, majd a Márton napi újboráldás rendhagyó eseményeként felszentelték a Paksi szõlészek és borászok Zászlaját. A felszentelt lobogót, november 10-én ünnepélyes keretek között helyezték el a római katolikus Jézus Szíve nagytemplomban.

A Sárgödör Téri programot irodalmi és zenés összeállítás színesítette..

Az ökumenikus boráldáson több illusztris vendég mellett jelen volt Pasi Tuominen finn nagykövet is.

Márton napi meghívó
2013-11-04

A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete
és Paks Város Önkormányzata
tisztelettel meghívja Önt, családtagjait és barátait a

MÁRTON NAPI ÚJBORÁLDÁSRA.

Idõpont:
2013. november 9. (szombat)

Helyszín:
Sárgödör téren felállított sátor

PROGRAM

13:45

A Roger Schilling Fúvószenekar csalogatója

14:00

Köszöntõk
(Hajdú János polgármester,
Leber Ferenc, a Paksi Sárgödör téri
Présháztulajdonosok Egyesületének elnöke és
Kováts Balázs a Borbarát klub tiszteletbeli elnöke)

14:30

Irodalmi összeállítás
Közremûködik Kovács Gábor és Orbán György

15:00

Zászlószentelés, újboráldás, kóstolók
A Bartina zenekar és táncos barátaik fellépése

 A boráldásra a termelõk üvegpalackban,
névvel ellátott 2013-as évjáratú boraikat
hozhatják.

Meghívó zászló elhelyezésre
2013-11-04

Szeretettel meghívjuk Önt,
Családtagjait és barátait a

PAKSI SZÕLÉSZEK ÉS BORÁSZOK
MEGSZENTELT ZÁSZLAJÁNAK
ÜNNEPÉLYES ELHELYEZÉSÉRE.

Idõpont:
2013. november 10. (vasárnap) 9:00 óra

Helyszín:
Paks, Jézus szíve katolikus templom

VI. Országos Sillerfesztivál eredmények
2013-06-23

Erdélybõl, a Felvidékrõl és a Délvidékrõl is érkeztek borminták a Paksi Sárgödör Térre, a VI. Országos Sillerfesztiválra. Hat bizottságban 49 bíró értékelt, a megmérettetésen három nagyarany, 21 arany, 57 ezüst, 55 bronz és 39 oklevéldíjazást osztottak ki a borbírák. Másnap a fesztivál résztvevõi az ország 100 legjobb siller borát kóstolhatták végig. A kétnapos program része volt a Német Nemzetiségi Nap, ennek köszönhetõen igazi sváb hangulat gazdagította a rendezvényt!

Az eredmények itt találhatók: http://www.sillerfesztival.hu/

Országos Sillerfesztivál és Német Nemzetiségi Nap. Május 31 - június 1
2013-05-02

III. Siller Konferencia 2013.május 31.

délelõtt:

09h00-14h00: Borbírálat a Sárgödör téren

délután:

III. Siller Konferencia

Erzsébet Nagy Szálloda

14:45-15:00: Regisztráció

15:00-15:05: Megnyitó – Hajdú János, Paks város polgármestere

15:05-15:50: Szõlõfeldolgozás, borkezelés – Dúzsi Tamás borász

15:50-16:35: Bormarketing –Rechnitzer Szilvia, marketingszakértõ - Hárságyi Pince Palkonya

17:00-17:40: Hogy készül a paksi siller – paksi borászok bemutatkozása:

17:00-17:20: Hirczi Ferenc

17:20-17:40: Spiesz József

17:40-18:00: Hogy készült a Günzer Tamás Pincészet sillere

18:00-18:30: A siller bor szerepe a gasztronómiában

18:30-19:30: Vacsora

19:30-22:00: A bemutatott három siller bor kóstolója – vezeti: Fabók Mihály, háromszoros magyar sommelier bajnok

 VI. ORSZÁGOS SILLERFESZTIVÁL XV. NÉMET NEMZETISÉGI NAP

PAKS – SÁRGÖDÖR TÉR  2013.06.01

09:00-10:00  sillerhez illõ ételek versenye, nevezés a fõzõversenyre.  A nevezõket egy üveg paksi sillrrel támogatja a Paksi Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete.

Nyitott pincék pincelátogató jeggyel

14:00 borverseny és fõzõverseny eredményhírdetés

15:00-17:00: Hûtött, érmes siller borok kóstolója pohárvásárlással.  Az ország 100 legjobb siller borát lehet szabadon kóstolni! 

15.00   ROGER SCHILLING ZENEKAR

15.45   MEGNYITÓ

 Féhr György, a paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökének megnyitóbeszéde

 Hajdú János, Paks Város polgármesterének köszöntõje

 16.00 – 19.30 „SVÁB HANGULATBAN” A HÍMESHÁZI MILLICH FAMILIÁVAL

          Benne, többek között:

A paksi általános iskolák nemzetiségi mûsora, Millich duó - ének, Hahner Melinda és Róbert - ének, „Zillertali zenészek”, Térdtánc – „Zillertaler Hochzeitsmarsch” Totalkrainer zenekar – Stainzer polka, Sliwowitz polka, Polt Cintia – ének, „Juliska”, „Magyar vér”, Sonnenblumen Kórus – „Én vagyok a legboldogabb asszony”;Vadász egyveleg”

19.30  A paksi „Eredeti Dunai sváb táncegyesület” mûsora

19.50  ROGER SCHILLING ZENEKAR

20.00  „ARANY ROZMARING” DÍJ ÁTADÁSA

20.30 BÁL – A „MILLICH” ZENEKARRAL 

A Paksi Német Önkormányzat meghívja Paks város nyugdíjasait délután 15 órától - a mûsor kezdetétõl - 18 óráig egy korsó hideg sörre, vagy – ajándék pohárban - Az ország 100 legjobb siller borát lehet szabadon megkóstolni! Aki megtisztel bennünket, szeretettel várjuk a Német Nemzetiségi Önkormányzat asztalánál!

Rendhagyó „Borverseny” eredmények
2013-04-14

Letölthetõ a borverseny eredménye itt: Kattintson a letöltéshez


2013-03-20

A Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete szeretettel meghív minden szõlõ, bortermelõ és érdeklõdõ paksi lakost

április 06-án 1500 órakor a Sárgödör téren, a FABRO présházban, megrendezendõ rendhagyó

 „Borverseny” rendezvényre

Nem nevezõ tagoknak a vacsora (hidegtál) és borkóstolás 1000,-Ft

Nem nevezõ betérõknek a vacsora (hidegtál) és borkóstolás 1500,-Ft

Korlátozott férõhely miatt, a részvételi szándékot kérjük elõre jelezni!

Nevezni is kívánóknak:

A borversenyre az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

Fehérbor, Vörösbor, Rose ill. Sillerbor, Óbor

Minden mintából 3 palackot kell leadni.

A minta leadás helye: 04. 02-tõl 04-ig (keddtõl-csütörtökig)

15 és 18 óra között Kovács Mihály présházában.

A mintákhoz üvegeket és dugókat ugyanitt lehet felvenni!

Nevezési díj: minden résztvevõnek  300.-Ft/minta

Vacsora: A nevezési díj tartalmazza a vacsorát (hidegtál).

 Az oklevelek 2013.04.08-09-én 16-18-ig átvehetõk Kovács Mihálynál

 Információk, kapcsolattartók:

Kovács Mihály tel.: +3620/3164221

Polgár Zoltán tel.: +3620/9108601

Paks Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete

Előző
Következő
Bezárás